paulreist.reismee.nl

dromen

Vroeger wilde ik graag zwerver worden. Of landloper. Mooi woord. Landloper. Ik romantiseerde het bestaan van landloper. Het was altijd mooi weer in mijn dromen. Ik zwom in een helderblauwe Middellandse Zee. Ik keek uit over een ruig berglandschap. Aan de zijde van een mooi Turks herderinnetje. Ik had het nooit koud. Ik had nooit honger. Ik had nooit zorgen.

Mooie dromen waren dat. Ik droomde ook vaak dat ik profvoetballer was. Feyenoord werd dan onder mijn bezielende leiding kampioen. Ik was natuurlijk een superspits.

Je zou al je dromen na moeten streven.Onderzoeken of het haalbaar is. Zo niet, danmaak je een nieuwe droom.

Voordat je het door hebt woon je al jarenlang in een suf oost-gronings dorp. Werk je al 30 jaar als boekhouder bij hetzelfde bedrijf. En alsof dat nog niet erg genoeg is,wordt je zoon politieagent. Nachtmerrie.

Ik ben albijna 20 jaar boekhouder. Wel bij 3 verschillende bedrijven. En ik woon ook niet in een suf oost-gronings dorp. Toch is het tijd voor iets anders. Ik heb de afgelopen maanden weer veel gedroomd. Na veel wikken en wegen heb ik een besluit genomen. Ik wil reisleider worden. Ik moet eersthet selectiegesprek nog goed afronden. 4 mei.

Ben

Dag Paul,
dat klinkt geweldig: reisleider. Past volgens mij helemaal bij jou. Kun je een tipje van de sluier oplichten? Bij welke organisatie zou dat moeten gebeuren, of begin je voor je zelf? Welke regio wordt jouw specialiteit?

Marit

Wow, gewaagde keuze maar wel leuk! Overigens, de paar reisleiders die ik heb gesproken deden dit vaak naast een andere baan omdat het zo slecht betaalde. Is dat ook jouw bedoeling?

Enne, jouw specialiteit is niet moeilijk te raden lijkt me :-)

Paul

Ik ga een opleiding volgen bij IVOR. Mits ik dus door de selectie kom. IVOR helpt 98% van de geslaagden binnen een jaar aan een baan. 89% slaagt overigens. Als ze binnen een jaar geen baan voor je gevonden hebben krijg je de helft van de opleidingskosten terug.
Organisaties als OAD, Djoser etc. laten hun personeelswerving aan IVOR over. Ik zie dus wel waar ik terecht kom. Ik zou me inderdaad graag specialiseren in Rusland, Oekraine etc. Tsja, wat salaris betreft.... Komt tijd komt raad!! Eerst toegelaten worden, dan slagen en daarna zie ik wel verder. De mogelijkheid om ooit voor mezelf te beginnen lijkt me ook wel wat.

gerda

Wat top van je Paul.
Succes ermee!!!!!!
liefs

Big sister

hoi Paul, succes!!

mia.prinsen

Paul, wat fantastisch.
dit gaat lukken. en ik wens je er veel succes mee.
liefs.

Lia

Ik hoop voor je dat het allemaal lukken gaat, ik wens je in ieder geval heel veel succes er mee!

Liefs

Lydy Groot-Prinsen

Paul, wat geweldig!
Je wilt het graag, dus het gaat je lukken!
Heel veel succes en houdt ons op de hoogte.
Liefs.

gerco

dodelijk vermoeiende baan, maar gelukkig in de winter niks te doen. In de winter kun je dan eventueel gaan landlopen in een warm land.

vriendelijke krankzinnige man

dromen dat je reisleider bent lijkt me een soort van nachtmerrie.