paulreist.reismee.nl

Waarom doe je sommige dingen?

Mijn manier van reizen is veranderd in de loop der jaren. Ik wilde altijd alle kerken van binnen zien. Alle torens beklimmen. Musea bezichtigen. Noem maar op. Ik ben er inmiddels achter dat het mooiste van reizen is om met mensen te praten. Mensen te ontmoeten.

Iets van 10 jaar terug was ik in het noorden van Portugal. Ik houd van Portugal. Geweldig landschap. Fijne mensen. Ik betaalde toen geld om de kerktoren van Viana de Castelo te beklimmen. Ik heb hoogtevrees. Ik heb er ook geen seconde van genoten. Eenmaal boven scheidde een hekje van 50 centimeter hoog mij van een val in een duizelingwekkende diepte. Later die vakantie liep ik boven (ja boven!! deze brug heeft namelijk twee verdiepingen!) over de mooiste brug die ik ooit gezien heb. Had ik ook niet moeten doen. Zeventig meter boven de Douro. Langsrazend verkeer. Ik denk dat ik nog steeds de snelste tijd heb. Om die brug over te steken. Ik heb later de foto's die Bettina heeft gemaakt bekeken. Geweldig uitzicht! Ik ben onderlangs terug gelopen.

Waarom doe ik mee aan de 4 mijl........ Voor Kasper. Een andere reden kan ik niet bedenken. We hebben dinsdag voor het eerst onder begeleiding getraind. Onze trainer is de nummer twee van Nederland op de 800 meter. Ik was alflink moe na de warming-up. Het ging maar door.... Een uur. Toen het ergste er eindelijk op leek te zitten moesten we nog een cooling down doen.... 700 meter in rustig tempo lopen. Ik kon de rest niet meer bijhouden. Ik sjokte wat achteraan met een gemaakte ontspannen glimlach om mijn mond. Eenmaal thuis ben ik direct op de bank in slaap gevallen. Vanmiddag is de volgende training. Ik overweeg een blessure te simuleren. Ik ben immers ook al 46. En al 7 jaar niet meer gesport.

Peter Sangadji

Hey Paultje, gewoon door blijven gaan met trainen en rustig opbouwen. Je komt er wel............

Bigsista

Dat moet je dus niet doen!! Een blessure simuleren!! Gewoon doorzetten. Niet alleen voor Kasper maar vooral voor jezelf!! liefs

Robin

Denk vooral aan je hart!

them_groninger10@zonnet.nl

Luie donder gewoon doorgaan en trouwens je hebt hem al es gelopen dus je kunt het best!!
Geef Kasper een goed voorbeeld!!

Ben

Petra

Keep up the good work!!!

vriendelijke krankzinnige man

Je moet op grote hoogte gaan trainen dan ben je sneller.

Gerco

Probeer op wilskracht door te lopen dan raak je volledig uitgeput en dat verhoogt je kans op een echte blessure.

Gerco

Ik heb spijt van mijn reactie. Was onaardig. Ik wens jouw en Kasper een glorieuze 4 mijl toe. Ik kom filmen hoe jullie juichend over de finish gaan en dat filmfragment zal ik duizend keer vertraagd afspelen zoals in de betere B-films en elke keer zal ik janken. Wat een vader en wat een zoon!

Gerco

sorry voor de w achter jou