paulreist.reismee.nl

leuke teksten

Vandaag liep ik naar de supermarkt. AH. Vlakbij mijn AH wordt een gebouw gesloopt. Hoewel. Ik heb daar de afgelopen twee maanden geen enkele bezigheid meer gezien. Het is wel een puinhoop. Er staan ook hekken om deze puinhoop. Met een groot bord erop van het bouwbedrijf dat daar werkt. Of in elk geval pretendeert daar te werken.

Het bedrijf heeft een mooie naam. Vind ik. Bouwbedrijf Rotteveel. Daar zou ik geen huis door laten slopen. Laat staan bouwen.

Je komt altijd grappige teksten tegen. Als je er op let.

Vivante Krottje woninginrichting. Ook in Groningen.

Ik loop graag over begraafplaatsen. Mijn kinderen vinden het leuk om met me mee te lopen. Aan de hand van grafstenen valt veel te vertellen. Veel te praten.Veel te filosoferen. Ook veel te lachen.

Zo zagen we eens een grafsteen van een zekere Jan Bakker.

Tekst op zijn grafsteen. Hier ligt Jan Bakker. Hij wordt nooit meer wakker. Kasper en Nora vonden het hilarisch. Op dezelfde begraafplaats zagen weeen grafsteen van iemand die Jan Wekker (echt waar!)heette. Waarop Kasper rijmde: Hier ligt Jan Wekker. Hij baalt als een stekker.

Zo zie je maar. Teksten kunnen voor hilariteit zorgen.

Begraafplaatsen ook.

gerco

Mooi verhaal. Ik vind het zelf altijd leuk als een naam botst met de aard van het bedrijf. Zo had je vroeger Slagerij Bakker in de Stoeldraaiersstraat. Aan de Korreweg zit Fietscentrum Bus. Als je er oog voor heb blijft het een bron van vermaak. Mijn eerste behandelaar bij het CAD heette de Brouwer .....
Nog een variatie op Jan Wekker: Ik voelde me al een tijdje niet erg lekker.

vriendelijke krankzinnige man

Hier ligt Poot,
Hij is dood.
(Van de Schoolmeester, voor het graf van Hubert Kornelisz. Poot)

Bigsista

...ik wil later op mijn grafsteen:
ze was een groot lijder.....