paulreist.reismee.nl

Kasper en voetbal

Kasper is dol op voetbal. Hij is ook erg fanatiek. Zijn club is Feyenoord. Door dik en dun. Mooi. Hij blijft trouw aan Feyenoord. Ook dit dramatische seizoen. Hij draagt zijn shirt met 'Fer' achterop vol trots. Mooi. Nora draagt haar shirt ook vol trots. Castaignos.

Toch mooi dat mijn kinderen als Feyenoorder zijn geboren. Ik heb nooit enige invloed op hun keuze willen uitoefenen. Toevallig genoeg zijn hun 2e en 3e club ook de mijne. Zeldzaam toeval. Excelsior en FC Groningen.

Afijn. Kasper en voetbal. Zijn team is alweer kampioen geworden. Helaas heb ik de kampioenswedstrijd moeten missen. Ik was in Moskou. Ze moeten nog drie wedstrijden spelen. Niet meer te achterhalen door FC Lewenborg.

Kasper houdt van verdedigen. Dat kan hij ook goed. Verdedigen. Hij zegt: 'Als ik ervoor zorg dat we geen doelpunten tegen krijgen, hoeven we zelf ook niet veel te scoren en dan winnen we toch'. Ik herken Wim Jansen in hem.

Wel grappig. Ik kon ook goed verdedigen. Alleen hield ik er niet van. Ik werd uiteindelijk dus spits. Een quasi-luie spits. Nu ben ik alleen nog maar lui. Niet meer quasi. Ook geen spits meer.

Gisteren zag ik echter een opvallende overeenkomst tussen Kasper en mij. Hij had een straatvoetbaltoernooi. De laatste wedstrijd moesten ze een prestigeduel uitvechten. Tegen klasgenoten. Een van deze klasgenoten vind zichzelf waanzinnig goed. Hij is ook best goed.

Het ging om de tweede plaats. Ik zag de verbetenheid in Kasper's ogen. Dit wilde hij niet verliezen. Zijn team won met 8-4! Ik had dat ook. Tegenstanders van wie je per se niet wilde verliezen. Mooi.

Marit

Ik denk dat het voor kinderen ook best eens goed is om te verliezen hoor, leren ze incasseren! :-)

paul

Marit, ik ben het helemaal met je eens! Ze verloren gisteren de eerste wedstrijd ook met 2-0. Kasper kan dat accepteren. Dat probeer ik hem ook bij te brengen. Je kan niet altijd winnen. Je best doen, sportief spelen en plezier hebben is het belangrijkst. Hij begrijpt dat veel beter dan ik toen ik 8 was.))) Ik kon niet tegen verliezen en werd soms zelfs erg gemeen.

Robin

Ha Paul,

Ergens is er iets mis gegaan in onze gesprekken. Ik ga mij er over beraden en ik kom er op terug.

Groet Robin

ps. Wanneer kom je dat FCG dekbed nu eindelijk eens ophalen?

gerco

top vijf mooiste clubliederen ooit:
1. A.D.O. zet in uw krachten
2. Hand in hand kameraden
3. Ferme Jongens, stoere knapen
4. Laat ons weer eens juichen
5. Oranje Nassau voor u staan wij pal

friendly lunatic man

I have made a summary of this story for the foreign followers:
Pauls son is a good footbalplayer(defender). Paul also used to be a very good and lazy player. He did not like to lose and was sometimes very mean. Paul noticed yesterday that his son is just like him: he does not want to loose either. So the apple has not fallen far from the tree! Paul likes that.