paulreist.reismee.nl

mijn laatste weekend

Het is vandaag zaterdag. Gisteren heb ik mijn certificaat ontvangen. Ik moest ook een afscheidsrede houden. Voor circa 40 mensen. Ik heb daar meestal geen moeite mee. Nu moest het echter in het russisch. Dat is best moeilijk. Het ging me redelijk af. Zelfs mijn grappen werden begrepen.

Daarna afscheid genomen van Katja en Dalila. Daar heb ik meestal wel moeite mee. Afscheid nemen. Ik heb veel tijd met hen doorgebracht. Ik moet dan wel een keer slikken. Ze zijn allebei ontzettend leuke mensen.We hebben geen 'Goodbye' gezegd. Maar 'See you again'.

Daarna met Stefano naar het internetcafe gegaan. Stefano is ernstig op zoek naar een slaapplaats voor de komende maand. Hij is woensdag door zijn vriendin uit haar huis gegooid. Zij is verliefd op Stefano. Stefano wilde alleen goede vrienden zijn. Ik had tot zondag in mijn apartement kunnen blijven. Uit praktische overwegingen had ik al met Lara afgesproken dat ik vrijdagavond naar Dolgoprudniy zou komen. Zo kan Stefano dus in elk geval 2 nachten gebruiken van mijn apartement.

Stefano heeft in het internetcafe enkele foto's genomen. Van Svetlana en mij. Van Svetlana, haar personeel en mij. Ik zal Svetlana ook missen. We hebben de afgelopen weken veel gepraat. Over van alles en nog wat.Zeer intelligente en zeersympathieke vrouw. Ook erg open minded. Dat kan je niet van alle russen zeggen.

Erg mooi ook trouwens. Dit terzijde.

Straks met Lena de stad in. Cadeautjes kopen voor Nora en Kasper. Wellicht ergens een hapje eten. We zien wel.

Het was de afgelopen week fantastisch weer. Toch is 30 april de dag dat het echt lentewordt in Moskou. Op 30 april worden de fonteinen in Moskou weer in werking gesteld. Die hebben ze veel hier. Fonteinen. Erg mooie fonteinen. Ik houd van fonteinen. De Grote Markt in Groningen zou ook opgeleukt moeten worden. Met een mooie fontein.

Ik had ook twee bijzondere emails vandaag. Een van Kasper. Een van Nora. Tranen. Ik zal zo blij zijn hen weer te zien. Ik wilhun emailsgraag met jullie delen.

Van Nora:

lievpaul

nog dri 3 nachtjes
ik heb dit helemaal a lleen geschrewen
nora

liefs kasper

Geweldig.

Da zavtra.

gerco

Van harte gefeliciteerd! Eindelijk een vriend in Groningen die Russisch spreekt!
Prachtige e-mails van de kids. Kasper heeft dichterlijke talenten. Dat metrum! De kracht van de herhaling!
Zo als hij dat uitgekauwde woordje lief weer nieuw elan geeft!

vriendelijke krankzinnige man

Hoe is het eigenlijk afgelopen met die saaie, 32-jarige, Duitse jongen uit de blog van 15 april? Van het balkon gegooid?

bigsista

Fijn dat je zo'n goede tijd hebt gehad!!
Jouw kinderen, ze zijn geweldig. Dat moeten ze toch van iemand hebben: misschien van hun tanta tecla......