behuizing, lessen, plannen, internet.
Mijn apartement is maar een val en veertig meter lopen van mijn school. In plaats van vallen neem ik liever de lift. Ik woon op de negende verdieping. Ik deel mijn apartement met een 32-jarige duitse jongen. We hebben ieder een eigen kamer. We delen de keuken, de douche en het toilet. Erg aardige jongen. Erg saaie jongen. Het apartement is simpel. Ook tamelijk ongezellig. Maar alles wat ik nodig heb is er. Douche. Kookgelegenheid. Wasmachine. Toilet. Tafel. Bed. Voor de geinteresseerden. Mijn straat heet iets van 'Gruzhinskiy Pereulok'. Dichtbij Belorusskaya Voksal.
De lessen zijn erg leuk. Niet makkelijk. Het gaat in enorm tempo. Ik heb niet de illusie goed russisch te spreken in mei. De komende twee weken krijg ik ook nog privelessen. Vijf uur per week. Thuis ga ik verder met studeren. Ik heb een leuke lerares. Ook erg leuke medestudenten. We lachen erg veel. We leren ook veel. Mijn lerares heet Katja. Ze is 28. Mijn medestudenten heten Dalila (33), Kristine (38) en Stefano (28). Leuke groep mensen. We doen geregeld iets samen. Eten. Sightseeing. Dat soort dingen.
Ik vrees dat ik dit weekend geen tijd heb om te schrijven. Misschien zondagavond. Druk.
Morgen ga ik eerst met Dalila de Wapenkamer in het Kremlin bezoeken. Daarna met Lara eten bij haar vriendin. Samen met andere mensen die ik ruim twee jaar terug ontmoet heb. Ik verheug me erop Valera weer te zien. Valera is de vader van de vriendin. Destijds kreeg ik een bijzonder speldje van hem. Die had hij ooit gekregen. 'Goede arbeider voor de Sovjet Unie'.
Zondag ga ik met Dalila een groot klooster bezoeken. Op de begraafplaats bij dit klooster is onder andere het graf van Nikita Chroetsjev. Daarna misschien wandelen in een van de vele mooie parken hier. En ik moet ook nogal wat huiswerk maken.
Ik heb een ander internetcafe gevonden. Leuker. Minder ver van mijn apartement. Met een zeldzaam mooie en intelligente eigenares. Jammer genoeg veel te jong voor me. Dit terzijde. Elke avond praten we een tijd met elkaar. Ze is erg grappig. Ze leert me ook nog wat russisch. Ze spreekt perfect engels. Dat is wel makkelijk. Anders zouden onze gesprekken veel korter zijn.
Ja ljoebjoe Mockba.
Leuk Paul, je ontmoet veel interessante mensen / vrouwen zo te lezen ;-) Ben je ook al in de St. Basil kathedraal geweest?
Maak je nog even een foto van de eigenaresse van het internet cafe?
Heb je ook nog gebruikersnaam en wachtwoord van je muziek op vkontact? Ben razend nieuwsgierig.
Als het van een trap vallen een soort rode draad door je Russische avonturen blijft lopen hebben we nog de volgende uitdagingen: de imposante trap van het Poesjkin museum, de trap van het Lenin mausoleum, een trap naar keuze in het GUM warenhuis, huishoudtrapje, brandtrap.
tussen "vallen" en "een"graag het woordje "als" denken teneinde hier een goed lopende zin van te maken.