Jolki Palki en de metro-politie
Gisteren weer bij Jolki Palki gegeten. Ik houd wel van Jolki Palki. Niet duur en simpele, maar smakelijke russische gerechten. We vierden de verjaardag van een mede-studente. Een paar leerlingen, leraren en nog een 'host' van een studente. Marc heet hij. 78 jaar oud. Geweldige man. Spreekt zeer goed engels. Ik heb lang met hem gesproken. Volgende week of die week erna ga ik bij hem eten.
Het is me weer gelukt. Weer gevallen. Dit keer in de metro. Ik was te laat voor het etentje. Had een beetje haast. Ik heb nooit veel haast. Dus rustig aan de linkerkant van de roltrap wandelend haalde ik wat mensen in. De man achter me had echter erg veel haast. Plots voelde ik twee handen in mijn rug. Voor ik het wist stuiterde ik de roltrap af. Roltrap werd door een oplettend iemand direct stil gezet. De metro-politie was direct ter plekke. Ik wilde verhaal halen bij die mafkees. Bedacht me en dacht dat het wellicht beter was rustig te blijven. Ik had geluk. Een echtpaar dat het had voorval had zien gebeuren nam het voor me op. We gingen naar een militsiahokje. Het echtpaar ging mee. Ze legden uit wat er gebeurd was. Ik mocht gaan. Mafkees niet.
Wat wonden op mijn scheenbenen, rechterschouder een pijnlijk rechterbovenbeen. Valt wel mee dus. Niks ernstig. Ik ben wel eens slechter geland.
Ik dacht al, waar blijven die eerste verwondingen! Hoe is het toch weer mogelijk, maar hier kon je niets aan doen. Wat een lompe kerel zeg.
Leuk om je verhalen weer te lezen en dat je je zo goed vermaakt. Tot je volgende verslag......
Marc doet me denken aan een Marc die een stuk jonger is. Onlangs heeft hijzelf ook een schaafwond opgelopen. Op zijn kin, maar er was geen roltrap in het spel. Hij spreekt erg goed Limburgs en Gronings. Het Gronings spreekt hij nog beter dan ik dat doe.
Moi mejong
Stephan lag helemaal in een deuk om jouw verhaal, echt weer iets voor Paul zei ie...